Producten: Groundforce

Defenture stelt hoge eisen aan eenvoud, laadvermogen en veiligheid. Deze specificaties zijn gecombineerd in het ontwerp van de Groundforce en is hierdoor in ieder opzicht een winnaar. Een lichtgewicht tactisch voertuig met een indrukwekkende techniek en dynamische rijeigenschappen, die ook 2000 kg laadvermogen toelaat en hierdoor voldoet aan de kritische eisen voor een militaire inzet. Het unieke design wordt nog eens benadrukt door zijn robuuste vormgeving en indrukwekkende lay-out in zowel de "basic" configuratie als de "armoured" configuratie.

Simplicity and employability as reference

Door zijn specifieke afmetingen en uitvoering is de Groundforce eenvoudig en snel te laden in een Chinook CH47, wat een snelle tactische inzetbaarheid garandeert. Een gering ledig gewicht van 2250 kg, laat het beladen van de Groundforce met een hoge pay-load toe. Voor iedere missie kan de gewenste specifieke uitrusting gekozen worden, zonder de inzetbaarheid te beperken. Geladen tot 4500 kg is voor deze gigant meer de standaard dan een uitzondering.

Missie gereed in volgeladen toestand kan de CRf-C1 in een Chinook, Hercules of ander transportmiddel gereden worden zonder het toelaatbare gewicht te overschrijden. Sjorogen behoren tot de standaard uitrusting en geven in alle mogelijke situaties wederom de gebruiker alle vrijheid.

Our technology is your protection

De GRf C1 kan in, een voor de missie optimale configuratie, ingezet worden. Door de hoge eis aan eenvoud wordt een snelle uitwisselbaarheid tussen de beschikbare pakketten mogelijk gemaakt. Van de “friendly” uitstraling in “basic” configuratie tot aan de modulaire level 1 “armoured”, heeft Defenture voor iedere missie een optimaal inzetbaar pakket voor de Groundforce ontworpen. Op alle configuraties kan een V-vormige mijnbescherming plaat gemonteerd worden. Voor de ballistische bescherming (level 1) maakt Defenture gebruik van de lichtgewicht constructie opgebouwd uit Dynema® en hoog transparant glas. Ook hier worden geen concessies gedaan aan de kwaliteitsnormen en wordt een levensduur van 10 jaar gegarandeerd.

Direct bij uitladen is de Groundforce gevechtsklaar, middels een scharnierende swing mount aan de dakconstructie. Dit is één van de vele “engineered for use” features van de Groundforce. Het ballistische pakket is in samenwerking met de high-end specialisten ontwikkeld uit Dynema® en hoog transparant ballistisch glas. Het volledig naar eigen wens configureerbaar pakket, bestaat uit een demonteerbare “blast plate”, ballistische deuren met glas, ballistische deuren zonder glas en een ballistische vooruit (1 deel of 2 delen neerklapbaar) dat voldoet aan de STANAG level 1 eisen.

De Groundforce, het lichtgewicht tactisch voertuig van de 21e eeuw

Eenvoud en betrouwbaarheid zijn karakteristieke eigenschappen van de Groundforce. Een robuuste aluminium carrosserie op een roestvaststalen centerchassis, met een krachtige motor, automatische transmissie, 4 vierwielbesturing en een slimme vermogens overdracht op de wielen geven de bestuurder de absolute controle over het voertuig. Een gescheiden elektronische voertuig aansturing en communicatie aansturingen en voedingen garanderen de mobiliteit. Redundancy en uitwisselbaarheid van cruciale componenten, zoals universele wielophangingen, onderstrepen deze filosofie en maken de Groundforce uniek in zijn soort.

Een dynamisch rijgedrag is gegarandeerd door de high performance dampers en door de onafhankelijke wielophanging. Hightech componenten en eenvoud worden in de Groundforce gecombineerd, waardoor het rijden onder extreme omstandigheden in de meest uiteenlopende terreinen een eenvoudige uitvoerbare missie voor de crew wordt en optimaal kan functioneren.

Efficiency everywhere

Achter het stuur valt direct de instinctmatig ingerichte bediening op, welke door zijn intuïtieve positionering weinig oriëntatie vergt. De ergonomie is optimaal door uitgebreide verstelbaarheid van bestuurders - en bijrijder stoelen en een in hoogte- en diepte verstelbaar stuur. In Arctische omstandigheden zal de stoelverwarming in de bestuurder- en bijrijder stoel zeer gewaardeerd worden en de inzetbaarheid van de Groundforce uitbreiden. Terwijl juist in andere extreme geografische locaties in de brandende zon gekozen kan worden om verkoeling te zoeken onder de softtop.

Van commandant, bestuurder tot schutter of overige inzittenden ervaren de variabiliteit van de inzetbaarheid voor iedere mogelijke missie. Communicatie middelen zijn op diverse locaties te installeren, voorzien van de noodzakelijke aansluitingen, wapens monteren op diverse locaties, optioneel met draaibare stoelen. Munitie, jerrycans en andere bagage kunnen snel eenvoudig geplaatst worden. Op diverse locaties in het voertuig optioneel vliegtuigrails leverbaar, voor montage aan de binnen- en buitenzijde, waardoor door middel van universele bevestigingsdelen de belading op persoonlijk ingerichte locaties in de Groundforce beladen kan worden.

Technics

Ook de 3.2L zescilinder dieselmotor met 160 kW vermogen en 500 Nm Koppel, met een gepatenteerd inspuittechnologie geeft de hoge mate van zekerheid als u gewend bent van de Groundforce. Diverse soorten op dieselbrandstof gebaseerde brandstoffen (F54, F63, F34, F35 etc.) zijn zonder aanpassingen bruikbaar. Een uniek brandstof systeem met waterfilter verwarming en/of koelsysteem levert de betrouwbaarheid in alle omstandigheden. Leverbaar meteen 6- of 8-traps automaat, gekoppeld aan de koppelomvormer geeft de optimale tractie en versnelling in alle omstandigheden. Het manoeuvreren is eenvoudiger als nooit tevoren door de inschakelbare 4 vierwielbesturing. Een af fabriek optimaal ingeregelde limited-slip in de differentiëlen gekoppeld aan een hoge lage gearing geeft de noodzakelijke tractie op alle 4 wielen.

1 2 3 4 5