Defenture lanceert haar nieuwe voertuig op 16 juni 2014

Defenture lanceert haar nieuwe voertuig op 16 juni 2014

Defenture lanceert haar nieuwe militaire lichtgewicht tactisch voertuig op 16 juni 2014, op werelds grootste defensie beurs, de Eurosatory in Parijs, met haar partner General Dynamics European land systems.

Deze introductie zal plaats vinden op 16 juni 2014 tijdens de "Eurosatory" beurs te Parijs, op de stand van General dynamics.

Het lichtgewicht tactische voertuig is geheel zelfstandig door Defenture ontwikkeld. Bij de ontwikkeling is gedacht vanuit het oogpunt dat het voertuig moet functioneren onder de meest extreme eisen qua terrein en militair gebruik.

Het voertuig heeft vooruitstrevende techniek gecombineerd met dynamische rij eigenschappen en een relatief laag eigen gewicht, waarbij een laadvermogen van 2000 kg toegestaan is. Het voertuig is uitermate geschikt voor inzet door Special Forces, mede omdat deze in of onder een Chinook helikopter te transporteren is. Dit sluit aan bij de hedendaagse strategie.

Het voertuig is vanwege een zelfdragend center frame in diverse configuraties leverbaar, waarbij het zelfs mogelijk is om een standaard voertuig snel naar een ballistische uitvoering niveau 1 (Stanag 4569) om te bouwen.

Defenture B.V. heeft van de Nederlandse overheid op 3 juli 2013 een opdracht gekregen omdat zij een voertuig aanboden, welke naadloos aansluit bij de eisen voor onze commando’s. De eerste voertuigen zullen in september geleverd gaan worden voor het verificatie proces, waarna de productie in 2015 opgestart zal worden.

General Dynamics European land systems is onlangs een samenwerking met Defenture B.V. aangegaan. Zij zullen het voertuig gaan aanbieden in Europa en een aantal omringende landen. Defenture B.V. zal zelf zorg dragen voor de Nederlandse en Belgische markt.

Dit is een nieuwe mijlpaal in de Nederlandse maak industrie waarop Defenture B.V. met recht trots is. Defenture heeft deze mijlpaal en korte leadtime kunnen bereiken door samen te werken met veelal Nederlandse, pro-active, toon aangevende bedrijven en partners die zicht onderscheiden door innovativiteit en ondernemers geest.

Defenture lanceert haar nieuwe voertuig op 16 juni 2014 -2